Броят на жертвите на общонационалните протести в Иран достигна до 476

...
Броят на жертвите на общонационалните протести в Иран достигна до 476
Коментари Харесай

Броят на загиналите при протестите в Иран достигна 476

Броят на жертвите на общонационалните митинги в Иран доближи до 476 души, заяви правозащитна група, съобщи Анадолската организация. В изказване на основаната в Норвегия организация " Ирански права на индивида " се споделя, че броят на жертвите включва 34 дами и 64 малолетни на възраст под 18 години.
Прочетете още
Най-голям брой смъртни случаи са регистрирани в провинция Систан и Белуджистан - 130, в провинция Западен Азербайджан - 55 и в Техеран - 52.

През последните месеци в Иран се организират огромни митинги, провокирани от гибелта на 22-годишната Махса Амини в ареста на нравствената полиция на страната в средата на септември. Иранските управляващи настояват, че минимум 200 души са били убити по време на митингите.

След експлоадирането на митингите напрежението сред Иран и Запада набъбна, като западните страни постановиха на Техеран редица наказания, свързани с правата на индивида, поради " репресиите и насилието против антиправителствените протестиращи ". От своя страна Техеран упрекна тези страни, че през последните месеци са " подклаждали вълнения " в страната, като са подкрепяли това, което той назовава " протести ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР